Malmö Boxningsklubb
Om klubben
Malmö Boxningsklubb MBK, som grundades 1943, arbetar sedan många år med boxning och träning för barn och unga i lokaler på Rosengårds sporthall. Vi menar att vi kan och ska göra vad vi kan för att motverka negativ utveckling på Rosengård. Trots allt är majoriteten av alla barn och unga på Rosengård skötsamma, engagerade, nyfikna och glada.
Det handlar om att ta vara på de goda krafterna för att motverka de dåliga.

Dialy Mory Diabaté, även känd som ”Dallas”, har varit tränare och ordförande för klubben sedan sjuttiotalet.. Efter att Dallas drabbats av två strokes under 2017 har klubben smärtsamt fått konstatera att han inte kommer att komma tillbaka som tränare och ordförande. Verksamheten lever dock vidare i Dallas anda med den nya styrelsen som är på plats.